"Vår vision är ett mer effektivt

och hållbart kommunsverige"

Vår affärsidé är att frigöra resurser och potential i Sveriges kommuner genom att ta hand om hela eller delar av ekonomin och erbjuda skräddar-sydda konsulttjänster i gränslandet mellan kommunal ekonomi och verksamhetsutveckling.

Blagoj Kociski är VD för Serkon sedan 2013. Bolaget har sina rötter i Vellinge där det en gång startade som ett kommunalt bolag. Sedan 2008 är Serkon ett privatägt konsultbolag. 

Serkon i siffror

1992

Serkon grundandes

39

Antal anställda

50/50

Andel kvinnor/män

bland Serkons chefer

2

Antal städer

Hållbar utveckling 

De globala målen, framtagna av FN:s alla medlems-länder, sätter agendan för hållbarhetsarbetet inom Sveriges kommuner och Serkon. Vi fokuserar i synnerhet på fem av målen och strävar hela tiden efter att bli ett mer jämlikt, inkluderande bolag och underlätta för en hållbar livsstil. 

Digitalisering

År 2018 lanserades Statsbidragsportalen, Serkons första e-tjänst. Tillsammans med våra kunder arbetar vi dagligen med automatisering och digitalisering av den offentliga sektorn. Genom våra digitala leveranser skapar vi framtidens ekonomiorganisation. 

Stolta KEF-partners

Att stötta utvecklingen inom branschen är en självklarhet för oss. Nätverk och utbyte är en naturlig del av vardagen på Serkon och vi vet att våra konsulter är Serkons bästa ambassadörer. Vi är partners med Kommunalekonomernas förening, KEF. Det innebär att du alltid kan träffa oss på mässor och andra tillställningar som anordnas av KEF.