Placering: Vellinge, Helsingborg eller Växjö

Om Serkon​

På Serkon är vi experter på ekonomi och verksamhetsutveckling för Sveriges kommuner. Vi erbjuder skräddarsydda konsulttjänster inom kommunal ekonomi och verksamhetsutveckling. Våra konsulter tar även hand om ekonomin till kommuner som upptäckt fördelarna med att outsourca ekonomiorganisationen.

Arbetsuppgifter

Beroende på uppdragens karaktär kan du som ekonomikonsult på Serkon komma att arbeta med verksamhetsplanering, analys, redovisning, budget- och prognosarbete, bokslut m.m. I arbetet ingår dessutom att stödja kundorganisationerna med löpande rapporter och nyckeltal. Rollen innefattar extern rapportering och framtagning av andra beslutsunderlag där omvärldsbevakning en viktig del i arbetet. För att passa in i konsultrollen ska du ha god social kompetens, vara lyhörd och flexibel, tycka om att utveckla processer, rutiner och verktyg för finansiell uppföljning och planering samt kunna arbeta mot givna deadlines.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen inom ekonomi, som exempelvis civilekonom eller liknande samt relevant arbetslivserfarenhet, företrädesvis inom kommunal ekonomi. Du ska kunna kommunicera obehindrat i skrift och tal på det svenska språket. Du måste ha förmågan att ta ansvar för och planera, hålla samman samt ständigt förbättra våra kunders ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Som person är du driven, analytisk, självgående och professionell med gedigen kompetens inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi ser att du trivs i en föränderlig miljö, är prestigelös och har förmågan att snabbt växla mellan olika typer av uppdrag och uppgifter. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lösningsfokuserad och har förmåga att driva processer och ro förändringar i land. Andra egenskaper som kännetecknar dig är att du är positiv och initiativrik.

Tjänsten kräver ett tätt samarbete med företrädare för kundernas organisationer t.ex. ekonomi-, HR-avdelningar, chefer samt andra relevanta funktioner. Därför förutsätter vi att du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd samt har lätt för att skapa förtroende och knyta kontakter. Ett flexibelt och öppet synsätt samt social kompetens är viktiga egenskaper för att arbeta på Serkon. Stor vikt läggs på personliga egenskaper.

Du är en van användare av Office-paketet samt har för övrigt en väldigt god IT-vana. Du är van vid att arbeta i verksamhetsstyrnings- och ekonomisystem som används i kommunala förvaltningar. Meriterande är om du har erfarenhet i något/några av affärssystemen UBW (Agresso), Raindance, RoR, QlikView samt verksamhetsstyrningssystem som t.ex. Stratsys, Hypergene.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid. Placering i Vellinge alternativt Helsingborg. Naturligtvis erbjuder vi marknadsmässig fast månadslön och är också anslutna till kollektivavtal. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Ansökan

Vi kallar till intervju löpande, så vänta inte med din ansökan. 

För frågor om tjänsten kontakta: 

Pekka Kalliomäki, Kontorschef Helsingborg

Telefon: 040-685 13 60

E-post: pekka.kalliomaki@serkon.se

Sophie Tenghagen, Kontorschef Vellinge

Telefon: 040-685 13 61

E-post: sophie.tenghagen@serkon.se

 

Serkon strävar hela tiden efter att bli en mer jämställd organisation av talanger med en stor mångfald. Vi välkomnar alla sökande. Känner du någon som vore perfekt för tjänsten? Tipsa dem idag!