top of page

Inte för vem som helst

William Brunius är trainee på Serkon sedan september 2019. Vi träffade honom första gången på eee-dagarna, Lundaekonomernas arbetsmarknadsmässa i Lund. I detta blogginlägget berättar han om sina första intryck av sin tid hos oss på Serkon.


"Det är faktiskt inte helt som jag hade tänkt mig", berättar William, Serkons första Trainee. "En sak som överraskade mig är att jag fick mycket ansvar tidigt".Växande ansvar och växande nätverk

William berättar att han redan haft möjlighet att ta steg framåt under traineeprogrammet och han har till exempel blivit systemansvarig. "I och med det har jag varit på både konferenser och kurser. Fem kurser hittills", berättar William och bekräftar att Serkons traineeprogram verkligen varvar praktik med teori.


"Mitt nätverk har breddats under bara dessa tre månaderna", fortsätter han. Utöver alla konsultkollegor inom Serkon ger traineerollen möjlighet att knyta kontakter både ute hos kunder och med branschkollegor via utbildningarna.


Arbetsdagen är allt annat än enformig

Den ena dagen är inte den andra lik på Serkon. "Det händer saker hela tiden i organisationen", berättar William. "Och även om vi har en plan för min traineetid vet man aldrig hur arbetsdagen kommer att se ut. Vi backar upp och hjälper varandra, löser problem tillsammans", berättar William som tycker att arbetet på Serkon är väldigt omväxlande.


Traineeprogrammet är uppbyggt så traineen lär sig alla olika delar av Serkons verksamhet. William har hittills jobbat med löneavdelningen, ekonomiassistenterna och debiteringen.


Sedan december jobbar William med kommunstyrelsen (KS) i Vellinge kommun som outsourcat sin ekonomi till Serkon. "Det känns kul att lära mig mer om KS och vara med där det händer. Samtidigt får jag också en inblick av arbetet på olika nivåer i organisationen när jag följer med chefer och seniora konsulter på uppdrag", säger William.


Serkon är en plats för utveckling

Hur upplever han Serkon som arbetsplats? "Ju mer jag lär mig om verksamheten desto mer bättre jobb kan jag göra och jag tycker att ledningen lyssnar och förväntar sig att vi tar ansvar och initiativ".


Slutligen, skulle William rekommendera andra att söka till traineeprogrammet? "Ja, om man tycker om förändring och utveckling. Det är inte för vem som helst," svarar William. "Om du letar efter ett jobb där varje arbetsdag är den andra lik, då är det inte för dig. Men om du strävar efter ny kunskap, vill utvecklas, ta ansvar och är nyfiken och tycker om att ställa mycket frågor, då kan Serkon Young Professionals vara något för dig", avslutar han.


 

Om Serkon Young Professionals

Serkon Young Professionals vänder sig till dig som är nyexaminerad. Traineeprogrammet är nio månader och varvar praktik med teori. Nästa programstart är hösten 2020 och konsultchef Sophie Tenghagen tar redan nu emot ansökningar.


Vill du veta mer om Serkon Young Professionals? 

Skriv till Sophie på sophie.tenghagen@serkon.se


Möt oss på vårens mässor. I vår kommer Serkon att finnas på eee-dagarna på Lunds Universitet den 19-20 februari och på Amår på Linnéuniversitetet i Växjö den 4 mars.


261 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page