Om Serkon

Vår vision är ett mer effektivt och hållbart kommunsverige

Serkon startade 1992 som ett kommunalt bolag i Vellinge. Sedan 2008 är vi ett privatägt konsultbolag med expertis inom kommunal ekonomi och verksamhets-utveckling. Blagoj Kociski är VD för Serkon sedan 2013. Vårt huvudkontor ligger i Vellinge och sedan 2014 finns vi även i Helsingborg. 

 

Hållbarhet

De globala målen, framtagna av FN:s alla medlemsländer, sätter agendan för hållbarhetsarbetet inom Sveriges kommuner och Serkon. Vi fokuserar i synnerhet på fem av målen och strävar hela tiden efter att bli ett mer jämlikt, inkluderande bolag och underlätta för en hållbar livsstil. 

 

Digitalisering

År 2018 lanserades statsbidragsportalen.se, Serkons första e-tjänst och idag har vi en räckvidd över hela Sverige. Fler e-tjänster som kan underlätta Sveriges kommuners vardag och stötta digitaliseringen av offentlig sektor är planerade. Tillsammans med våra kunder arbetar vi dagligen med automatisering och digitalisering av den offentliga sektorn.

 

Stolta KEF-partners

Att stötta utvecklingen inom branschen är en självklarhet för oss. Nätverk och utbyte är en naturlig del av vardagen på Serkon och vi vet att våra konsulter är Serkons bästa ambassadörer. Vi är partners med Kommunalekonomernas förening - KEF. Det innebär att du alltid kan träffa oss på mässor och andra tillställningar som anordnas av KEF.