Serkon söker ekonomer / ekonomicontroller

Placering: Vellinge, Helsingborg eller Växjö

Om Serkon​

Serkons konsulter är experter på ekonomi och verksamhetsutveckling för Sveriges kommuner och varje år har vi konsultuppdrag i många kommuner. Våra konsulter har även hand om ekonomin till kommuner som upptäckt fördelarna med att outsourca sin ekonomiorganisation.

Arbetsuppgifter​

Beroende på uppdragens karaktär kan du som konsult på Serkon komma att arbeta med redovisning, analys, budget- och prognosarbete, bokslut, verksamhetsplanering m.m. I arbetet ingår dessutom att stödja kundorganisationerna med löpande rapporter och nyckeltal. Rollen innefattar extern rapportering och framtagning av andra beslutsunderlag där omvärldsbevakning en viktig del i arbetet.

För att passa in i konsultrollen ska du ha god social kompetens, vara lyhörd och flexibel, tycka om att utveckla processer, rutiner och verktyg för finansiell uppföljning och planering samt kunna arbeta mot givna deadlines. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen inom ekonomi som exempelvis civilekonom eller liknande samt relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från arbete med kommunal ekonomi är meriterande men inget krav.

 

Som person är du driven, analytisk, självgående och professionell med kompetens inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att snabbt växla mellan olika typer av uppdrag och uppgifter. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lösningsfokuserad och kan driva processer och ro förändringar i land. Du har förmågan att ta ansvar för och planera, hålla samman samt ständigt förbättra våra kunders ekonomi- och verksamhetsstyrning. Andra egenskaper som kännetecknar dig är att du är positiv och initiativrik. Du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska.

 

Tjänsten kräver ett tätt samarbete med företrädare för kundernas organisationer t.ex. ekonomi- och HR-avdelningar, chefer och andra relevanta funktioner. Vi förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd samt har lätt för att skapa förtroende och knyta kontakter.

 

Du är en van användare av Office-paketet, har en god IT-vana och är van vid att arbeta i verksamhetsstyrnings- och ekonomisystem. Meriterande (men inget krav) är om du har erfarenhet i något eller några av affärssystemen UBW (Agresso), Raindance, RoR, QlikView samt verksamhetsstyrningssystem som t.ex. Stratsys, Hypergene.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering i Vellinge, Helsingborg eller Växjö. Naturligtvis erbjuder vi marknadsmässig fast månadslön och är också anslutna till kollektivavtal. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till: rekrytering@serkon.se.

(Märk din ansökan med referensen ”Ekonomicontroller Serkon”)

Kontaktpersoner

Blagoj Kociski, VD, 040-685 13 14 eller blagoj.kociski@serkon.se.

Pekka Kalliomäki, Konsultchef Ekonomi, 040-685 13 60 eller pekka.kalliomaki@serkon.se.

 

Har du det som krävs och vill arbeta i en utvecklande miljö?
– Välkommen att ansöka!