Serkon söker ekonomer / ekonomicontroller

Placering: Helsingborg, Malmö eller Vellinge
Löpande rekrytering

Om Serkon​

Serkon är det ledande konsultföretaget inom kommunal ekonomi med konsultuppdrag av varierande art, längd och omfattning. Våra tjänster är mycket efterfrågade av kommuner och vi behöver fler kollegor för att kunna möta kundernas behov.

Vill du prova på att arbeta som ekonomikonsult hos oss? På Serkon får du en unik möjlighet att som privatanställd arbeta med ekonomi mot kommunens alla verksamhetsområden i en utvecklande och varierande miljö med placering på vårt nya, kanonfina kontor i Hyllie. Samtidigt får du en trygg anställning med kollektivavtal, marknadsmässig lön m.m. Frihet med ansvar att själv planera och utföra sitt arbete så att det passar både kunden och dig bäst är något vi värderar högt.  

Arbetsuppgifter​

Beroende på uppdragens karaktär kan du som ekonomikonsult komma att arbeta med redovisning, analys, budget- och prognosarbete, bokslut, verksamhetsplanering m.m. I arbetet ingår också att stötta kundorganisationerna med löpande rapporter och nyckeltal. Rollen innefattar extern rapportering och framtagning av andra beslutsunderlag där omvärldsbevakning en viktig del i arbetet.

För att passa in i konsultrollen behöver du ha god social kompetens, vara lyhörd, flexibel och kunna arbeta mot givna deadlines. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Du har högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi (civilekonom eller liknande) eller motsvarande och relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från arbete med kommunal ekonomi är ett krav.

Tjänsten kräver ett tätt samarbete med företrädare för kundernas organisationer t.ex. ekonomi- och HR-avdelningar, chefer och andra relevanta funktioner. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd samt har lätt för att bygga förtroende och knyta kontakter. Du har god IT-vana och har gärna arbetat i verksamhetsstyrnings- och ekonomisystem. Meriterande, men inget krav, är om du har erfarenhet av något eller några av affärssystemen UBW (Agresso), Raindance, RoR, QlikView samt verksamhetsstyrnings-system som t.ex. Stratsys och Hypergene.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid eller deltid med placering i Malmö (Hyllie). Naturligtvis erbjuder vi marknadsmässig fast månadslön och är också anslutna till kollektivavtal. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till: rekrytering@serkon.se.

(Märk din ansökan med referensen ”Ekonomikonsult Serkon”)

Kontaktpersoner

Blagoj Kociski, VD, 040-685 13 14 eller blagoj.kociski@serkon.se

Pekka Kalliomäki, konsultchef, 040-685 10 60 eller pekka.kalliomaki@serkon.se

​Välkommen med din ansökan!