top of page
Serkon Kundcase Klippans kommun, Östra Ljungby
Klippans kommun logotyp

Foto: Klippans kommun

”Serkon hjälper oss att inte tappa fart”

Klippans kommun befinner sig i en utvecklingsfas. Utveckling är på agendan och ekonomichef Magdalena Stajcic har lyft på alla stenar som går att lyfta sedan hon tillträdde för ett och ett halvt år sedan. ”Vi vill framåt, vi vill jobba smart”, säger Magdalena.

KUNDCASE

Anställda 

Folkmängd 

Blev kund 

Tjänster

1.500

17.800

2016

Verksamhetskonsulter

Ekonomikonsulter

Klippans kommun tog hjälp av Serkons konsulter första gången 2016, redan ett par år innan Magdalena tillträdde på tjänsten. Då handlade det om en genomlysning av skolpengen. Idag använder ekonomiavdelningen i Klippans kommun Serkons konsulter för att täcka upp vid vakanser.

Med Serkons hjälp flyter arbetet på

När det sker förändringar i personalstyrkan vänder sig Magdalena till Serkon för att hålla arbetet flytande. Hon vet att rekrytering kan ta tid och för en mindre kommun kan det vara en utmaning att locka rätt kompetenser. ”Därför har det varit bra att ha ett samarbete med Serkon”, berättar hon.

Magdalena Stajcic, ekonomichef, Klippans kommun

”Det viktiga är att inte tappa farten och med Serkons hjälp lindras vakansen. Vi får det att rulla framåt när vi har konsulter inne.”

För att vara framgångsrik som ekonom inom Klippans kommun behöver man både vara intresserad av utveckling och vara något av en generalist. Att jobba i en mindre kommun kräver bred kunskap, eftersom man blir involverad i flera områden.

”Serkons konsulter är generalister. De är väldigt flexibla och har ett helhetstänk. Och de är duktiga på att komma in snabbt också.”

En av fördelarna med Serkon, berättar Magdalena, är att det innebär en snabb uppdragsuppstart. Så fort konsulterna fått en dator är de igång. 

Hon berättar att konsulterna inte behövt mycket introduktion. ”Det räcker att man lotsar dem till rätt personer, rätt chef eller kollega, sedan är de snabbt igång. De har kommit in i arbetet rätt så smidigt.”

Kundcase Serkon Kommunhus, Klippans kommun

Serkon ser möjligheterna

Som ansvarig för utvecklingen av ekonomiorganisationen uppskattar Magdalena att hon kan dra nytta av Serkons branschkunnande. ”När vi ändå har konsulterna på plats som har erfarenhet från andra kommuner, då är det klart att vi frågar dem om input”.

När det kommer till att ta in rätt konsult är den kommunala erfarenheten viktig. ”Jag har gärna velat ha någon med kommunal erfarenhet och då har jag i alla lägen landat i att Serkon kan ge mig det jag vill ha”.

KUNDCASE

Serkon Kundcase Vellinge kommun

”Vi har ett väldigt bra samarbete med Serkon”

 

- Ekonomidirektör Åke Grönvall

Vellinge_logotyp_cmyk.png

KUNDCASE

Svedala kommunhus

”Lyhördheten, effektiviteten och tydligheten är det jag uppskattat mest med Serkon”

 

- Miljöstrateg Linda Wolski

logga-svedalakommun.png

KUNDCASE

Kundcase Lunds kommun

Positivt att ha en och samma konsult vid båda två uppdragen

 

- Ekonomichef

Filippa Mellbourn

Serkons kund Lunds kommun

KUNDCASE

bottom of page