FÖRETAGET

SERKON är ett konsultföretag som erbjuder tjänster inom ekonomiadministration till offentlig sektor med små och medelstora kommuner som huvudsakliga kunder. 

Ekonomiadministration är inte en del av det kommunala kärnuppdraget och inte heller något som vi tycker ska ligga på kommunen själv. Vår filosofi är att man istället ska göra det man är bäst på vilket i kommunens fall är att förvalta och utveckla de kommunala kärnverksamheterna. I vårt fall är det just ekonomiadministration. Sedan 1992 har vi ansvarat för samtliga rutiner och processer som förekommer på en normal svensk kommuns ekonomi- och löneavdelning. Med ton av erfarenhet och en dokumenterat hög kundnöjdhet vill vi hjälpa er att effektivisera och förbättra ekonomiadministrationen.

När ni väljer oss väljer ni också en flexibel lösning med kort startsträcka som anpassar leveransens omfattning och varaktighet efter kundens behov.

Vi ger stöd i fyra former: outsourcing av hela eller delar av ekonomiadministrationen, ekonomikonsultstöd under kortare eller längre perioder, utredningar och beslutstöd i QlikView.